Hammarby i handbollsfinal

Trots en trög start kunde Hammarby nå SM-final i handboll via seger i den femte semifinalmatchen mot IFK Skövde med 34-29.

Målvakten Michael Jansson och Lukas Karlsson blev matchvinnare efter fantastiskt spel i andra halvlek. Lukas öste in mål och Michael gjorde massor av fina räddningar.

Skövde gick snabbt till 6-2 men sedan vände Bajen inför en jublande publik i Eriksdalshallen. Finalen spelas i Scandinavium på lördag och Sävehof är motståndare. -Det kan inte bli bättre, säger tränaren Magnus Grahn.

-Vi gjorde enkla mål i början och hade en spelidé vi följde. Men sedan slappnade vi av tycker jag, sa Skövdes Rasmus Wremer i paus, då Hammarby ledde med 15-14.

Michael Apelgren fick i gång Hammarbys anfallsspel efter den tröga inledningen. Han stod för flera kalaspassar och gjorde några viktiga mål i jakten på kontakt.

I andra halvlek fick IFK Skövde stora problem med försvarsspelet och hemmalaget kunde rycka – mycket tack vare Lukas Karlsson, som gjorde sju av sina tio mål i andra halvan av matchen.

Målvakten Michael Jansson vevade knytnävarna i luften efter varje räddning, och det var många gånger som han kunde göra den gesten inför ett kokande publikhav.

Han fick också stor hjälp av försvaret, där Tobias Karlsson var tongivande. Hammarby tog sin första seger på hemmaplan i semifinalserien och den kom när den behövdes som bäst.

Matchfakta semifinal 5:5

Hammarby-Skövde 34-29 (15-14)

Hammarby: Lukas Karlsson 10, Michael Apelgren 7 (2), Nicklas Grundsten 7, Daniel Båverud 4, Tobias Karlsson 2, Texas Olsson 2, Lasse Arvidsson, Fredrik Larsson

Skövde: Vegard Samdahl 6 (5), Mattias Gustafsson 5, Mattias Söder 5, Joakim Larsson 3, Marcus Litborn 3, Rasmus Wremer 3, Milan Torbica 2, Marcus Wallgren 2.

Publik: 2 400.

Hammarby vidare med 3-2 i matcher.