Pär Hansson. Foto: Scanpix

Hamrén väljer Pär Hansson i mål

Uppdaterad
Publicerad

Med Andreas Isaksson avstängd och Kristoffer Nordfeldt skadad väljer Erik Hamrén att satsa på Helsingborgs målvakt Pär Hansson mot Färöarna.

– För mig är nu Pär Hansson nummer ett och jag väljer honom mot Färöarna men det är ju under premisserna att han, liksom Oscar Wendt, kan lämna snabbt, sa Hamrén på dagens presskonferens i Friends Arena.

Bägge spelarnas flickvänner går och väntar på att föda, vilket gjorde att Hansson inte ens var med på hemmalägret före Österrikematchen i fredags.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

– Det kan ju bli att jag flyger hem ändå. Men det går lite snabbare att ta sig hem när man är i Sverige, det hade tagit längre tid från ett hotell i Österrike, sa Hansson till TT.

Daniel Örlund (Rosenborg) och David Mitov Nilsson (Norrköping) står redo att hoppa in om Hansson måste avvika.

Nordfeldt opererades i dag

Kristoffer Nordfeldt, som skadade sitt högra knä på träningen i söndags, opererades på måndagen för sin meniskskada. Ingreppet gjordes på Sophiahemmet i Stockholm.

”Kristoffer opererades nu på förmiddagen och operationen gick bra”, säger landslagsläkaren Leif Swärd till förbundets hemsida, som inte har någon tidsprognos för rehaben.

Oklart om Elm spelar

Moskvaproffset Rasmus Elm spelade med magbesvär mot Österrike, något som också gjort att han stått över matcher i den ryska ligan.

– Rasmus saknades i dag på grund av hans mage men annars var alla där. Alla är speldugliga, just nu, får jag tillägga med tanke på den samling vi har haft den här gången, säger Hamrén som inte vet om Elm kan spela i morgon kväll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet