Handbollslivet leker för Nathalie Hagman

Uppdaterad
Publicerad

Handbollslivet leker just nu för Nathalie Hagman. Efter segern mot Frankrike är hon namnet på mångas läppar.

– Jag tror nog inte att jag har varit så populär på väldigt länge, säger hon till SVT Sport.

Nathalie Hagman fullkomligt lyste av självförtroende och gjorde sju mål när ”stormakten” Frankrike besegrades i söndags kväll. Hon får nu sitt efterlängtade genombrott i landslaget, efter några minst sagt tuffa år. Till VM 2011 petades hon och 2012 drabbades hon av en svår korsbandsskada.

– Jag var ledsen ett tag i början där när jag satt hemma och tittade på OS. Jag hade ju förhoppningsvis kunnat vara med i det mästerskapet. Men nånstans kände jag att jag inte ville gräva ner mig. Jag ville komma tillbaka till landslaget och vara ännu bättre tränad, och det tycker jag att jag gjorde.

Handbolls-EM 2014

– Det är jättekul att få speltid och förtroende. Det är något jag har längtat efter i landslaget och det känns fantastiskt.

Fick du många hälsningar från Sverige igår?

– Det var faktiskt en hel del. Jag tror nog inte att jag har varit så populär på väldigt länge. Det var en fantastisk känsla och vi njöt ett par timmar efter matchen, berättar Nathalie Hagman när SVT träffar henne i Zagreb idag.

Hagman debuterade både i Skuru IK och landslaget redan som 17-åring, med en talang som la grunden för det smickrande smeknamnet ”Artisten”.  I år gick Nathalie Hagman från LUGI till den danska ligan och Team Tvis Holstebro, där hon spelar mest som högernia och stortrivs. På 17 matcher har hon hunnit göra 98 mål.

– Vi spelar väldigt snabb, spontan och rolig handboll och trivs väldigt bra tillsammans, säger Nathalie Hagman.

– Sedan hon flyttade till Danmark tycker jag att hon har blivit en mer bestämd fröken. Hon har verkligen bestämt sig för att bli en bättre handbollsspelare, berömmer Linnéa Torstenson.

Hur är det med din fot?

–  Den är bra. Jag har haft lite ont inatt, men annars känns den bra. Jga tycker inte att den känns värre än igår och det är ett skönt besked.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM 2014

Mer i ämnet