Hansdotter har fortfarande chansen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter har fortfarande en liten, liten chans att vinna slalomcupen före Mikaela Shiffrin. Det krävs att Shiffrin nollar morgondagens tävling, och att Hansdotter vinner. ”Allt kan hända i slalom”, säger svenskan själv till SVT Sport.

Klockan 09.00 i morgon kör damerna sitt första åk i världscupens sista slalomtävling för säsongen. Frida Hansdotter har fortfarande chans att ta hem slalomcupen före Mikaela Shiffrin, men det krävs att hon vinner i morgon – och att Shiffrin antingen kör ur eller kommer sämre än på plats 15, så att hon går miste om världscuppoäng.

– Allt kan ju hända i slalom, men sedan är det klart att jag måste gå in och vara realistisk och inse att det är rätt svårt. Jag är stabil och Mikaela är stabil och det ska ju till en urkörning och att jag åker riktigt bra för att det här ska gå, konstaterar Hansdotter till SVT Sport.

Världscupen i alpint

– Men man måste klara allt om man ska vara en bra skidåkare. Jag ska gå ut och ge järnet och försöka att ge henne en match, fortsätter hon.

Både första åket (09.00) och andra åket (11.30) sänds i SVT1 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet