Här är Vinterstudions nya expert

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lovande karriär som skidåkare sadlade Johanna Ojala om och blev tränare.
Nu inleds hennes nya karriär – som expert i Vinterstudion.

Hon gick skidgymnasiet i Sollefteå och åkte två junior-VM. Men skador och sjukdomar gjorde att karriären som skidåkare tog slut tidigt. Istället blev Ojala tränare, först på skidgymnasiet i Torsby och sedan i Östersund.

Numera är hon tränare i Thomas Alsgaards privata team som innebär både långlopp och allround-åkare, där Ojala tränar allround-herrarna.

”Bidra en hel del”

I vinter kommer hon även att finnas med i Vinterstudion som längdskid-expert. I dag gör hon debut i Vinterstudion fredag, som sänds här på svt.se/sport med start 13.00. Där tänker hon att hennes kunskaper som träningsexpert ska komma tittarna till nytta.

– Jag vill dela med mig så mycket som möjligt av tips och tricks kring träningsmetoder och teknik framförallt. Jag får många frågor från mina bekanta och folk runt omkring som är motionärer och kanske ska åka Vasaloppet. Jag tänker att där kommer jag kunna bidra en hel del med min kunskap, så mycket det finns utrymme att göra på sändningstid, säger hon.

Mer om det, kan ni läsa i en längre artikel här, där hon även berättar om nycklarna till sin snabba tränarkarriär, hur Thomas Alsgaard är som chef, sitt musikintresse och vad hon tror om vinterns OS.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vinterstudion

Mer i ämnet