Här blir hon veckans stora gymnastikdrottning

Uppdaterad
Publicerad

Hon tog SM-veckans första guld på onsdagen.

På torsdagen fortsatte hon vara överlägsen i rytmisk gymnastik.

– Det är höjdpunkten på året, SM är det bästa, säger Alva Svennbeck.

Alva Svennbeck kom trea på SM i mångkampen i rytmisk gymnastik för två år sedan. För ett år sedan kom hon tvåa, slagen av Cassandra Pettersson från Örnsköldsvik.

Men det här året var 18-åringen från Uppsala bäst. Hon tog på onsdagen guld i mångkamp – och på torsdagen blev det tre nya guld när delgrensfinalerna avgjordes.

– Jag är jättejättenöjd. Jag gick ut och njöt på mattan, jag hade ingenting att förlora och det var så himla skönt, säger Alva Svennbeck.

Även Meja Engdahl Petersson, från Landskrona, som knep ett guld i grenen käglor, var nöjd efteråt.

– Jag är förstaårssenior, så det är mitt första riktiga SM. Att få sätta punkt med ett guld känns jättebra, säger Engdahl Petersson.

I september väntar VM i Baku för de båda gymnasterna.

– Det känns förväntansfullt. Det är både mitt och Alvas första VM. Tillsammans med Cassandra ska vi gå in och göra allt för svensk rytmisk gymnastik, säger Meja Engdahl Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.