Här visar Albin Ekdal upp sig med Sampdorias tröja

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det helt officiellt.

Albin Ekdal återvänder till Serie A och har presenterats av Sampdoria.

Det har tidigare bekräftats att Albin Ekdal är klar för Sampdoria. Nu är svenske mittfältsstjärnan också presenterad.

– Naturligtvis glad och lycklig över att få chansen med en fin klubb som Sampdoria samt att komma tillbaka till Italien, säger Albin Ekdal till SVT Sport.

Ekdal har gjort klart med italienska U C Sampdoria där han skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre år med ett års option för klubben. Därmed lämnar 29-åringen tyska Hamburger SV (HSV) som han har representerat de tre sista säsongerna. Sampdoria köper loss Albin Ekdal eftersom han hade ett år kvar på sitt avtal med HSV.

– Jag mådde bra i Italien tidigare och ville tillbaka till det, jag är glad över ett nytt äventyr, tillägger Ekdal till SVT Sport.

Kontakten med U C Sampdoria har pågått under ca fyra månader men tog riktig fart för ca en vecka sedan. Albin Ekdal genomgick i måndags läkarundersökning varefter de personliga villkoren förhandlades innan avtalet undertecknades.

Det blev tre säsonger i Hamburg för den svenske landslagsmittfältaren som hade stora skadeproblem. Totalt blev det sju matcher för klubben som åkte ur Bundesliga förra säsongen.

– Jag spelade bra när jag var i form, men det var för mycket skador och det var varken bra för mig eller för klubben, fortsätter Ekdal.

Kände du någon press att behöva komma tillbaka till spel snabbare än dina skador hade läkt?

– Nej, det var lika mycket press från mig själv. Jag vill inte peka finger åt någon. Nu blickar jag framåt, avslutar Ekdal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.