Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Helene Rosenholm vann överlägset SM-guld i boule

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårets SM-vinnare, Napadsorn Pakkaeng, hade inte en chans när finalen i boulegrenen precisionsskytte avgjordes i Umeå. Helene Rosenholm från Sundsvalls Bouleklubb vann överlägset med 26-12.

– Jag har aldrig lyckats i precisionsskytte tidigare på grund av nerverna. Men nu bestämde jag mig för att inte ha så mycket nerver, säger Rosenholm i segerintervjun.

Rosenholm, med det för dagen passade epitetet ”Drottningen” tryckt på t-shirten, tog snabbt en 8-0-ledning.

Pakkaeng kvitterade, men vid ställningen 12-11 vid den andra stationen av fem gjorde Rosenholm ett nytt ryck – och skottet imponerade på SVT:s kommentatorer.

– Oj, titta där, utbrister Niklas Nord.

– Fantastiskt fint skott. Perfekt skott när lillen ligger framför, säger expert Herman Thorell. 

I herrarnas final vann 16-årige Nicolas Gonzalez Hedqvist en poängsnål tillställning, 16-14 mot Anders Gerestrand. Gonzalez Hedqvists 13 poäng på den första stationen blev avgörande.

– Det ligger väldigt mycket träning bakom, så det känns bra att det kunde gå vägen, säger guldmedaljören till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.