David Åhman, Iksu, kammade hem guld i Tjeckien. Foto: Svenska volleybollförbundet/Pressmeddelande.

Jättetalangerna får spela hemma-EM

Uppdaterad
Publicerad

I somras tog jättetalangerna David Åhman, 16, och Jonatan Hellvig, 17, guld på U18-EM i Tjeckien. Och följde sedan upp det med att vinna ungdoms-OS under hösten.

2019 kan de få guldfira igen – på hemmaplan.

För första gången någonsin arrangeras ett internationellt mästerskap i beachvolley i Sverige. Nästa sommar går U20-EM av stapeln i Kviberg, Göteborg.

– Den här barriären är vi stolta över att kunna bryta, säger Anneli Friborg, ordförande i arrangerande Göteborg Beachvolley Club.

Därmed får svenska superduon David Åhman och Jonatan Hellvig chansen att vinna EM-guld på hemmaplan efter deras succé på Europamästerskapet i somras. Då lirade paret hem U18-guldet till Sverige.

”Ska göra det till en beachvolleyfest”

Åhman/Hellvig följde sedan upp EM-guldet med att ro hem guldet på ungdoms-OS under hösten.

Mästerskapet i Göteborg kommer att pågå 27-30 juni.

– Nu kavlar vi upp ärmarna. Vi ska göra det här till en beachvolleyfest för inte bara klubben utan även all ny publik som nu kommer komma i kontakt med sporten, säger tävlingens tilltänkte Tournament Director Sandra Krook på Göteborg Beachvolley Club.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.