Foto: TT Nyhetsbyrån

Holland vill ändra sin historia

Uppdaterad
Publicerad

Holland har chansen att för första gången någonsin åka hem som vinnare från ett VM och det är en chans ”oranje” vill ta.

Holland är precis som Brasilien besviket över den uteblivna finalplatsen men har till synes laddat om bättre än sina motståndare. Aldrig tidigare har ett holländskt landslag lämnat en VM-turnering med en vinst i den sista matchen, eller som obesegrade, och det vill Louis van Gaal ta vara på.

– Vi har insett att inget holländskt lag gått obesegrat ur en VM-turnering efter full tid förut. Det vill vi ändra på, sa van Gaal till pressen i går.

Fotbolls-VM: Brasilien

Åka hem obesegrade

Det blev ingen fjärde final totalt men holländarna verkar ändå ha hämtat sig bra från strafförlusten mot Argentina.

– Det gör ont att förlora och smärtan försvinner inte på ett tag, men sådan är sporten. Det finns alltid en till match. Vi vill avsluta med vinst och åka hem obesegrat, det blir lättare så, sa Dirk Kuyt.

Trots förlusten mot Argentina så kan Holland bli obesegrade, förlusten kom nämligen inte under ordinarie tid. En vinst mot Brasilien och Holland får åka hem som vinnare trots uteblivet guld.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet