Foto: TT Nyhetsbyrån

Holland vill lämna obesegrat

Uppdaterad
Publicerad

Hollands förbundskapten Louis van Gaal sade tidigare i veckan att han helst inte ville spela en bronsmatch, men motiverar nu sina spelare att det är viktigt att inte åka hem som förlorare.

Inget Holländskt landslag har tidigare gått obesegrat genom en VM-turnering, efter full tid. Det vill Louis van Gaal nu ändra på.

– Vi har insett att inget holländskt lag gått obesegrat ur en VM-turnering efter full tid förut. Det vill vi ändra på, sa van Gaal till pressen tidigare i dag.

Fotbolls-VM: Brasilien

Hollands förlust mot Argentina tillkom först efter straffar och i vinstmatchen mot Costa Rica var ställningen oavgjord efter ordinarie tid.

– Det gör ont att förlora och smärtan försvinner inte på ett tag, men sådan är sporten. Det finns alltid en till match. Vi vill avsluta med vinst och åka hem obesegrat, det blir lättare så, sa Dirk Kuyt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Brasilien

Mer i ämnet