Marcus Ericsson tillbaka i serieledning! Foto: Chris Owens Penske Entertainment

Marcus Ericsson slutade trea efter en magnifik avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson var illa ute i indycarloppet i Long Beach – men en magnifik avslutning förde Ericsson upp till en tredjeplats.

Dessutom är han tillbaka i mästerskapsledning efter tre deltävlingar.

– Snyggt jobbat, teamet, sa Ericsson på komradion direkt efter målgång.

Tidigare mästerskapsledaren Pato O'Ward var ytterst nära att ta ut Marcus Ericsson när mexikanen tappade bilen några varv efter första depåstoppet. Ericsson skadade framvingen när han var i kontakt med O'Ward och svensken förlorade dyrbara placeringar. Men Ganassi-föraren höll sig kvar i loppet och klättrade urstarkt på slutet.

– Jag fick kämpa hårt efter incidenten. Vi hade bra fart i bilen och jag lyckades göra några omkörningar, säger Marcus till Viaplay. Det här var Ericsson andra pallplats för säsongen. 32-åringen har jobbat hårt med teamet för att bli kvitt kvalspöket som tidigare varit en akilleshäl. Idag startade Ericsson som tvåa.

Loppet blev en skön revansch för Ericsson som satte han bilen i muren förra året när han låg trea.

Kirkwood imponerade

Kyle Kirkwood tog sin första seger från pole position efter ett imponerande lopp. Den 24-årige amerikanen- som gör sin andra säsong i serien – höll undan för franske teamkamraten Romain Grosjean.

– Vilken dag, otroligt, säger Kirkwood till Viaplay.

Felix Rosenqvist slutade sjua i loppet efter en stabil körning från tionde startposition. Skönt för Felix med säsongsbästa efter en jobbig inledning i mästerskapet. 31-åringen var även bäst av Arrow McLaren-förarna.

Nästa tävling avgöras på Barber Motorsport Park, Alabama, 30 april.

KLIPP: Marcus Ericsson visar upp sin raceratt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kolla in när Marcus Ericsson visar sin Indycar-ratt. Foto: Bildyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.