Lindell Vikarby trea i Åre

Jessica Lindell Vikarby gjorde ett bra andra åk och slutade på tredje plats i världscuptävlingen i Åre. Hon var 0,68 sekunder efter segrarinnan Anna Fenninger.

Lindell Vikarby gjorde ett hyfsat första åk och var 0,61 sekunder efter Fenninger, på sjätteplats. Men desto bättre gick det i andra. Hon kunde dock inte rå på österrikiskan Fenninger, som även vann i går, men svenskan var väldigt nöjd med sin tredje plats.

– Det är en stor lättnad att få komma tillbaka upp på pallen. Och känns extra starkt att vara på pallen på hemmaplan, säger Lindell Vikarby till SVT Sport.

Världscupen i alpint

Österrikiskan är Lindell Vikarbys största konkurrent om storslalomtiteln, i cupen skiljer det endast 14 poäng och nu kommer allt att avgöras i sista VC-tävlingen i schweiziska Lenzerheide, nästa helg.

– Nu är det bara att släppa på allt. Det värsta trycket har släppt och nu har jag färskt i minnet att jag kan åka, säger Lindell Vikarby.

Maria PH femma

Maria Pietilä Holmner gjorde två hyfsade åk. Hon var femma efter först, 0,56 sekunder efter Fenninger. Hon började bra i andra men tappade mer och mer tid ju längre hon åkte. Hon slutade även på femte plats totalt. Hon är därmed kvar på tredje plats i storslalomcupen, men hon kan inte längre vinna den.

Förutom Lindell Vikarby och Maria PH var två andra svenskor med till andra åket. Kajsa Kling gjorde ett bra andra åk och åkte upp sig från en 17:e plats till 11:e. Frida Hansdotter däremot tappade mycket tid i andra och tappade sju placeringar och slutade på 26:e.