Robin Söderling talar ut. Foto: Scanpix

Ingen comeback i sikte för Robin

Uppdaterad
Publicerad

Det är snart två år sedan Robin Söderling spelade sin senaste tävlingsmatch och han ser inget comeback-datum inom närmaste framtiden.

-Tränar jag hårt kan jag känna tendenserna igen. Så jag tar det medvetet lugnt, säger Söderling till Aftonbladet om sviterna av sin körtelfeber.

Den senaste matchen Söderling spelade var mot finalisten i Franska öppna David Ferrer den 17/7 2011. Det var finalen i Swedish Open där svensken blåste spanjoren av banan.

Efter det sa kroppen ifrån, körtelfebern slog till och knockade den svenske världsfyran.

-I början var det tufft. Varje kväll när jag gick och lade mig tänkte jag: ”I morgon kanske jag mår bra.” Det gick en vecka, en månad... Jag har fått ett annat perspektiv på tiden. Jag är tillbaka när jag känner mig hundraprocentig och vet inte när jag kommer att göra det. Så är det, tyvärr.

Något deadline för en comeback vill han inte prata om:

-Nej, det skulle bara bli stressande. Jag funderade på att göra det – men varför? För att göra ­andra nöjda? säger Söderling.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.