Foto: Bildbyrån

Inget landslagsspel för Rudd

Uppdaterad
Publicerad

I går meddelade Falun att deras centerstjärna Alexander Rudd petas resten av säsongen då han skrivit på kontrakt med Storvreta inför kommande säsong och övergången kommit ut. Nu tappar Rudd även sin landslagsplats.

– Det är knappt att vi ser att en spelare som missat slutspelet kan vara med i landslaget under aprillägret. Då blir det orimligt att man spelar i landslaget om man inte spelar matcher, något jag tror att Alexander själv förstår, säger Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara till innebandymagzinet.se.

Förutom petning i både klubblaget och landslaget ska Rudd även ha fått sin klubba avslagen av en klubbkamrat, enligt uppgifter till Dalarnas Tidningar.

Superligan 2013-2014

– Det är helt oaccaptabelt och olyckligt att Alexander kommer i kläm. Vi vet inte vem det är men det måste ha skett i stridens hetta, säger Faluns sportchef Patrik Bäck till SVT Sport.

Storvreta: Falun släppte nyheten

I fredags stod det klart att Rudd skrivit på ett treårskontrakt med en Faluns toppkonkurrenter Storvreta från och med nästa säsong. Faluns tränarduo riktade skarp kritik mot Uppsala-klubben för att nyheten släpptes mitt under säsongen – kritik som Storvreta nu slår tillbaka mot.

– Vi ville föra en dialog med Falun om när nyheten skulle släppas, men när vi fick veta att de redan släppt nyheten så skickade vi pressmeddelandet, säger Storvretas sportchef Erik Brännström till SVT Sport.

– Klubbarna har talat om och inte med varandra. Vi har båda gjort fel och det är tyvärr Alexander som hamnat i kläm.

Falun hävdar motsatsen

Enligt Faluns sportchef Patrik Bäck var det inte så det gick till.

– Jag fick ett sms från Storvretas sportchef (läs Erik Brännström) 19:46 i fredags där han sa att de skulle gå ut med en pressrelease under lördagen. Jag försökte övertala honom att inte släppa nyheten redan nu men det är tydligt att de haft som strategi att släppa övergången redan nu, säger Bäck till SVT Sport.

I det läget menar Bäck att han valde bekräfta för Dalarnas Tidningar att Rudd var klar för Storvreta.

– Vi försökte in i det längsta undvika att få den här situationen. Den som far illa är Alexander. De förstår inte vilken sits de sätter spelaren i. Han hamnar i en väldigt dålig dager, säger Patrik Bäck.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superligan 2013-2014

Mer i ämnet