Pontus Tidemand får inget WRC-kontrakt 2018, utan får fortsätta i den lägre klassen WRC2. Foto: Bildbyrån

Inget WRC för Pontus Tidemand

Uppdaterad
Publicerad
Pontus Tidemand drömmer om en plats bland de stora bilarna i WRC-klassen. Men 2018 får han nöja sig med en fortsättning i WRC2. Tidemand har signerat en fortsättning med Skoda-teamet.

27-årige Pontus Tidemand blev WRC-mästare 2017, men det räcker inte för att få ett kontrakt hos de stora stallen 2018.

– Det finns mycket att hämta i WRC 2, säger Pontus Tidemand. Konkurrensen är stenhård och varje tävling ger mer och ny erfarenhet som blir betydelsefull för framtiden. Att nå en permanent plats i WRC är såklart målet men inför 2018 är det så enkelt som att det inte finns några lediga platser, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Han känner dock att han har förutsättningarna som krävs för att konkurrera i den högsta WRC-klassen på sikt.

– Jag vet att jag är redo och det bästa sättet att ta mig dit är definitivt att fortsätta etablera mig som någon att räkna med i VM tillsammans med ett vinnarteam som SKODA. Vi jobbar hårt på uppföljningen så får vi se vad som händer under det kommande året, men just nu är det full fokus på vintersäsongen, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer