Jonas Jacobsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jacobsson tog 19:e VM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Skytten Jonas Jacobsson vann sitt 19:e VM-guld i karriären när han segrade i helmatchen 50 meter frigevär vid VM i Suhl i Tyskland. Jacobsson sköt 454,6 poäng i finalen där han slog ut Abdulla Al Aryani från Förenade Arabemiraten som siste konkurrent, Al Alyani stannade på 452,8 poäng.

– De grenar som finns på paralympics, det är ju där man vill ta medalj, säger Jacobsson till SVT Sport.

Jonas Jacobsson inledde förmiddagens kval svajigt, stannade på blygsamma 1 160 poäng och gick till final som femte man av de åtta som kvalade in. Al Aryani var överlägsen i kvalet och slog världsrekord med 1 175 poäng i grundomgången. Jonas Jacobssons tidigare rekord från EM i Alicante 2013 lyder på 1 172 poäng.

– Det var skönt att avsluta med ett guld, säger Jacobsson som är osäker på om karriären fortsätter eller inte.

Fredagens VM-guld var nummer 19 i ordningen för 49-årige Jonas Jacobsson. Hans resultat under detta VM för funktionshindrade skyttar är två individuella guld, ett silver, en sjätteplats och ett lagsilver och ett lagbrons tillsammans med Martin Häll och Håkan Gustavsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.