Jeglertz och Lukic tränar Djugården

Uppdaterad
Publicerad

Andrée Jeglertz och Zoran Lukic blir nya tränare i Djurgården. På fredagen meddelade den allsvenska klubben att Umeås guldtränare i damallsvenskan och den förre guldtränaren i Djurgården, som närmast kommer från superettanklubben Qviding, tar över Stockholmsklubben.

-Det ska bli mycket spännande att komma till Djurgården, det är ett av de absolut intressantaste uppdrag man kan få inom svensk fotboll, säger Jeglertz till Djurgårdens hemsida.

-Djurgården och Qviding har uppträtt mycket proffsigt för att hitta en lösning och jag är glad att det nu är klart. Nu kan jag koncentrera mig på det jag är anställd för, att utveckla Djurgårdens spelare och lag, säger Lukic.

-Det känns underbart skönt att vara tillbaka i Djurgården. Djurgården är ett lag i mitt hjärta och det här är ett av de bästa jobben man kan ha. Sen har Djurgården en väldigt spännande spelartrupp och utvecklingspotential. Vi har en stor utmaning framför oss.

Tillsammans med Sören Åkeby tog Zoran Lukic Djurgården till seger i superettan 2000. Året därefter, som nykomling i allsvenskan, ledde duon klubben till det stora silvret för att nästkommande två år ta hem SM-guldet. 2004 stod Lukic som ensam huvudtränare för klubben, men fick lämna sin post till förmån för Stefan Rehn.

Det nya samarbetet med Andrée Jelglertz, som har tränat Umeå IK:s framgångsrika damlag sedan 2004, har Lukic stora förhoppningar på:

-Andrée har resultat bakom sig. Det är viktigt att få in vinnarmentalitet i Djurgården. Sen har vi samma syn på hur fotboll ska spelas, det är huvudsaken.

Jeglertz och Lukic har båda skrivit på för tre år med Djurgården och kommer att dela på ledarskapet.

Enligt Djurgårdens hemsida kommer Lukic främst att ansvara för anfallsspelet och den funktionella tekniken medan Jeglertz koncentrerar sig på försvaret och spelsystemet/organisationen.

-Båda dessa tränare uppfyller de krav på erfarenhet och kunskap som vi ser som en förutsättning. Båda har dessutom meddelat att de ser ett delat ledarskap som en mycket spännande arbetsform, säger Djurgårdens sportchef Göran Aral.

TT

FAKTA

Andrée Jeglertz

Född: 14 februari 1972.

Spelarkarriär: Husie IF, Malmö FF, IFK Trelleborg, Umeå FC, IFK Hässleholm, Gimonäs CK. Totalt 25 allsvenska matcher och 3 U21-landskamper.

Tränarkarriär: Gimonäs CK 2003 (division tre), Umeå IK 2004-2008 (damallsvenskan).

Meriter som tränare: SM-guld i damallsvenskan med Umeå IK 2005, 2006, 2007 och 2008, seger i Svenska cupen med Umeå IK 2007.

Zoran Lukic

Född: 27 november 1956.

Spelarkarriär: FC Sarajevo, Favorit FC, Admira Wacker. 3 A-landskamper för Jugoslavien.

Tränarkarriär: Djurgården ungdom 1993-1998, Djurgårdens A-lag 1999-2004, Örgryte 2005-2006, Qviding 2006-2008.

Meriter som tränare: SM-guld med Djurgården 2002 och 2003, seger i Svenska cupen med Djurgården 2002.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.