Lundqvist sörjer finalförlusten. Foto: TT Nyhetsbyrån

”Jobbigaste matchen jag spelat”

Uppdaterad
Publicerad

Avgörandet dröjde. Henrik Lundqvist fick vakta buren i över 90 minuter innan han och sitt New York Rangers till sist fick se sig besegrade mot Los Angeles Kings.

– Det kan vara en av de jobbigaste matcher jag spelat. Det krampade i både händer och fötter, säger en besviken Lundqvist till SVT Sport.

– Man vet, att förr eller senare kommer det en snedstuds, någon snedpuck som de gjorde målet på...pucken tar på någon back vilket till sist gör att jag inte kommer ut riktigt på returen tyvärr, säger Lundqvist om Kings avgörande.

Stanley Cup 2014

”Förtjänar ett bättre öde”

Även om matchserien mellan Kings och Rangers gick till förlängning i tre av matcherna så är det inget kroppen vänjer sig med. Lundqvists kramper kom någon gång i den fjärde perioden.

– Man har vissa rutiner där kroppen är van att spela tre perioder. När du går in på fjärde måste man trycka i sig extra för att orka med. Men det är kul, vi spelar bra och jag tycker att vi förtjänar ett bättre öde.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet