Johannesson om oron i Dif: ”Vad händer när vi kommer tillbaka till Kaknäs?”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens Magnus Pehrsson avgick efter han upplevt sig hotad av huliganer som besökte träningsanläggningen. Nu ger SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson sin bild av hur det var att spela i klubben.

– Man får besök ett par gånger om året, säger han.

Magnus Pehrsson avgick i slutet av förra veckan som manager i Djurgården. Samtidigt tackade ordföranden Tommy Jacobsson för sig. Att huliganer besökte träningen och tog ett snack med Pehrsson blev för mycket för honom. Idag pratade han ut om händelsen i Expressen.

– Dels tappade jag passionen och drivet på grund av hoten. Nummer två var risken för hot som kan påverka min familj, vilket gjorde att det inte var värt att vara kvar, säger Pehrsson.

Allsvenskan 2013

Första kontakten med huliganerna var redan efter 2-0-förlusten mot Elfsborg 22 april.

– Jag fick ett samtal när jag satt i spelarbussen. Jag upplevde inte det som direkt hotfullt, utan det var mer att man utryckte en frustration över resultaten och att det var dags för mig att avgå.

SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson känner igen problemen. Han var under den aktiva karriären lagkapten i just Djurgården.

– Så här är det som spelare, man får besök ett par gånger om året i storstadslagen. Det enda man tänker på som spelare är vad som händer efter om vi förlorar, vad blir konsekvenserna? Vad händer när vi kommer tillbaka till Kaknäs?

Mer om problemen i allsvenskan i kvällens fotbollskväll, som visas 22.15 i SVT2/Play. Redan 18.30 snackas det fotboll i Play – då analyserar Nannskog och Johannesson bland annat veckans Champions League-matcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet