Johansson Bajens Intertoto-hjälte

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby avancerade i dag från Intertotocupen till Uefacupkvalet efter 1-1 borta mot Utrecht. -Totalt sett var det fullt rättvist, säger en jublande glad Tony Gustavsson till TT.

Bajen är vidare med sammanlagt 1-1 och fler gjorda bortamål.

Hammarby var hårt tillbakapressade under matchens första 25 minuter men sedan jämnade spelet ut sig något. Bajen spelade dock fortfarande mest på kontring.

Utrechts 1-0 kom i den 65:e minuten efter en riktig bjudning. Hammarbys Eguren slog en bakåtpass som Robin Nelisse plockade upp och petade in bakom Benny Lekström i Bajenmålet.

Men bara tre minuter senare blev David Johansson hjälte för Bajen när han tryckte in 1-1 efter en hörna.

Efter Hammarbys mål pressade Utrecht på och hade också en del målchanser, bland annat en farlig hörna. Men Bajen kunde stå emot. Spelet i andra halvlek var hårt, på gränsen till fult, när båda lagen bjöd upp till kamp.

För Hammarby innebär resultatet mot Utrecht att europaäventyret fortsätter i Uefacupens andra kvalomgång.

-Vi har nått ett delmål nu, att vinna Intertoto. Nu ska vi njuta av det här och sen ska vi sätta upp nya mål, säger Gustavsson.

SVT Sport och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.