Jonson: ”Djurgården är Sveriges bästa klubb”

Publicerad

På fredagen blev Mattias Jonson definitivt klar för Djurgården. För motsvarande 9,6 miljoner kronor lämnar landslagsspelaren Norwich för ett 3,5-årskontrakt med Djurgården.

Affären avslöjades för ett par dagar sedan, på fredagen avslutades den. Jonson som tidigare spelat för Örebro, Helsingborg och Bröndby lämnar därmed engelska Norwich för Djurgården och allsvenskan.

Jonson kostar Djurgården 700 000 pund (cirka 9,6 miljoner kronor) att lösa men till det tillkommer en bonus till landslagsspelaren för hans underskrift, vilket gör att prislappen totalt sett blir högre.

-Att det skulle bli Djurgården är något som vuxit fram. Jag har fått positiva känslor för Djurgården som klubb. Det här är inte bara Stockholms bästa klubb utan även Sveriges bästa klubb och det känns inspirerande. Sedan har Stockholm som stad något jag strävat efter att komma till rent socialt, säger han till TT.

-De dagliga bitarna med allt från träningsanläggning till Stockholm stadion och när man träffat spelare och ledare så har de visat väldigt bra känslor inför mig så det har varit kanon.

Har det funnits andra allsvenska alternativ?
-Nej, alternativen har varit att komma till Djurgården eller stanna i Norwich.

Ditt kontrakt är på 3,5 år, en relativt lång tid. Hur har du resonerat kring det?
-Det var väl lite av en avgörande faktor att jag kunnat förlänga min aktiva karriär med ett par år. När man kommit upp i den åldern (31) som jag kommit upp i så var det en trygghet och säkerhet att få spela fotboll i minst tre år till.

Betyder det här att du flyttat hem till Sverige för gott?
-Jag har inte stängt dörren men självklart kommer det att krävas en del för att jag ska gå ut igen. Jag tror heller inte Djurgården ser mig som en spelare som de kan sälja vidare till en stor utlandsklubb.
De ser mig som en del i ett längre samarbete.

Du ska vara spelklar till 1 augusti. Spelar du första matchen för Djurgården då?
-Jag vet inte exakt vilka tankar tränarstaben har, vi har ju match mot Helsingborg på bortaplan just den 1 augusti, men om det är aktuellt för mig att spela redan då, det vet jag ännu inte. Det får tränarna bestämma.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer