Kanada chanslöst mot taggat Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronorna gick på knock mot ett förvånat Kanada. Sverige dominerade från början till slut och bjöd på tre riktigt vackra mål i 3-0-segern i Ängelholm.

Kanada är som vanligt en av huvudfavoriterna till slutsegern i JVM som i år spelas i Sverige och Malmö. Men Sverige är numer en stormakt i juniorsammanhang även de.

I genrepet inför Junior-VM dominerade Sverige matchen kraftigt.

JVM i ishockey

Men ledningsmålet lät vänta på sig. Först i 27:e minuten åkte Jacob de la Rose runt kassen men i stället för att gå runt släppte han pucken bakom ryggen tillbaka på den första stolpen där André Burakovsky enkelt kunde lyfta in pucken i öppen kasse.

Karlsson tacklades fult

Strax därpå knätacklade Minnesota-backen Matt Dumba Erik Karlsson fult. Karlsson segnade till isen och fick ledas av.  Dumba fick matchstraff.

– Det var en riktigt ful smäll, där deras back stack ut knät. Annars tycker jag att det var en ganska snäll match, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport

”Fick mer av en lårkaka”

– Han kommer lite sent kanske men han missar knäet litegrann ändå och jag fick mer av en lårkaka, säger Erik Karlsson till SportExpressen.se.

– Just nu känns det så där, jag hoppas att det ska bli bättre, fortsätter han.

Även Filip Sandberg tvingades utgå skadad men även han fick en positiv prognos efteråt.

– Det är ingen större fara med Sandberg heller, säger Rikard Grönborg.

Stänkare i krysset

Andreas Johnson utökade ledningen därpå efter en precis pass från Frölundakompisen Alexander Wennberg i power play.

3-0 satte Lukas Bengtsson via ett kraffullt direktskott i krysset i början av den tredje perioden.

”Fantastisk puckkontroll och rörelse”

Sverige fick sammantaget en riktigt behaglig resa i genrepet. Marcus Högberg spelade tryggt i mål och fick hålla nollan.

– Jag är riktigt nöjd med vår insats. Det kändes tryggt med Marcus i mål och framåt hade vi fantastisk puckkontroll och rörelse, i alla fall till en början. Sedan avtog tempot något. Vi gör en stabil match rakt igenom, säger Grönborg.

Så sänder SVT från JVM i ishockey.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet