Kalla inledde JVM med silver

Publicerad

Charlotte Kalla från Tärendö inledde junior-VM i italienska Tarvisio med en silvermedalj i sprint.

-Jag var fyra i fjol så det var skönt med ett silver, säger Kalla till skidsport.com.

Hon fick se sig besegrad bara av nya norska stjärnan Astrid Jakobssen. De två ryckte sig loss och gjorde i en spurtduell upp om den ädlaste medaljen.

I finalen åkte svenskan med fäste under skidorna. Norskan tävlade med skateskidor utan fäste och hade bäst fart i spurten.

Astrid Jacobsen vann för ett par veckor sedan just sprinten i VM i japanska Sapporo.

Även för Kalla blev VM en framgång, med bland annat en femteplats i fristilsloppet över 10 km och en sjundeplats i skiathlon-tävlingen.

Det i ett mästerskap som hon från början inte skulle ha ställt upp i men när junior-VM flyttades till mars på grund av snöbrist ändå valde att delta i.

Tre medaljer i förra JVM
-Det var lite tufft att ställa om nu till junior-VM. Det har ju varit en urladdning och sedan att börja tänka: ”nu jäklar ska du prestera igen”. Men ju närmare man kom junior-VM, när man fick packa väskan och sedan träffa alla kompisar ute på Arlanda, då gick det lätt.

I förra junior-VM tog hon tre medaljer, nu återstår tre tävlingar till och Kalla har goda chanser att bli den dominant som alla förutspått inför mästerskapet. Närmast väntar 5 km fritt på onsdag.

-Det är väl i den som jag har störst chans men även skiathlonen på fredag, jag vet om min kapacitet, är jag i form kan jag åka snabbt. Sedan ska det bli riktigt skoj att köra stafetten till helgen.

Jesper Modin hade medaljkänning men tröttnade på upploppet och blev fyra i herrklassen. För Kalla väntar nya medaljer i de längre distanserna.

Ingemar Jansson och TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer