Kamaras hattrick sänkte Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Alhassan ”Crespo” Kamara gjorde tre mål inom loppet av sju (!) minuter när Örebro besegrade Häcken med 5-2.

De tre målen föll i slutet av första halvlek och innebar att Kamara fortsatte sin hysteriska målform. Den tidigare AIK-spelaren har gjort 14 mål den här säsongen, alla mål under de senaste 12 matcherna. 

Häcken hade inte mycket framåt i  matchen som på förhand saknade ganska stor betydelse då Häcken redan spelat bort sina chanser att nå en av de tre första platserna som ger spel i Europa. Göteborgslaget slutar nu på femte plats i allsvenskan, endast bättre målskillnad skiljer dem från just Örebro som slutar på sjätte plats i tabellen.

Alhassan Kamaras hattrick var ett av de snabbaste i Allsvenskans historia – rekorden innehas av Knut Kroon, Helsingborg och Tobie Svensson, Halmstad som båda gjorde tre mål inom loppet av tre minuter 1928 respektive 1934.     

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.