Kittel besegrad – av eleven

Uppdaterad
Publicerad

Först fick hon ta emot priset som Årets dressyrkomet. Sedan besegrade Jeanna Högberg tränaren Patrik Kittel – för andra gången.

Patrik Kittel slutade femma med Toy Story på dagens Grand Prix i Friends Arena. Sveriges näst högst rankade dressyrryttare (23:e plats) fick se sig slagen av eleven Jeanna Högberg – igen.

– Det är sådant som händer när eleverna blir bättre och bättre och kommer högre på rankningen. Jag är väldigt glad för hennes skull, hon är en duktig elev – jag är väldigt stolt över henne, säger Kittel.

Sweden International Horse Show

Högberg och Darcia slutade trea, bakom Hans Peter Minderhoud och Tinne Vilhelmson Silfvén, med 72,600 procent – hennes näst bästa GP-resultat hittils.

– Jag är så glad, jag har en fantastiskt häst. Det gick riktigt bra i dag, men det finns fortfarande saker att förbättra, säger 32-åringen, och passar på att återgälda Kittels beröm.

– Jag tävlade världscup i Odense, då hade jag inte Patrik med mig – man ser ju att det blir två procent bättre när jag har Patrik med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden International Horse Show

Mer i ämnet