Foto: Bildbyrån

Klart: Augustinsson förlänger med Werder Bremen

Uppdaterad
Publicerad

Det har funnits intresse från flera klubbar i Europa men nu står det klart att Ludwig Augustinsson stannar i Werder Bremen och Bundesliga. Klubben meddelar att svensken skrivit på ett nytt långtidskontrakt.

Under och efter VM var flyttryktena om Ludwig Augustinsson många. Han bekräftade själv att det fanns intresse från andra klubbar, och att han helt enkelt inte visste var han skulle spela i höst.

Nu meddelar dock Werder Bremen att den svenska backen förlängt sitt kontrakt med den tyska klubben.

Övertygad att stanna

Augustinsson säger till klubbens hemsida att han känt sig hemma i klubben och staden från första dagen.

– Jag är lycklig här. Jag vill stanna och utvecklas mer som fotbollsspelare. Vi har en bra trupp och jag tror att vi kan uppnå saker den här säsongen. Jag är glad över att vara en del av den utvecklingen och jag tror att vi har en intressant säsong framför oss, säger han.

Bremens sportchef Frank Baumann uttalar sig också via hemsidan:

– Under VM har Ludwig dragit till sig ytterligare uppmärksamhet från andra klubbar. Därför glädjer det mig att vi kunde övertyga honom om att Werder framöver är rätt klubb för honom och att vi kunde förlänga hans kontrakt tidigt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.