Foto: Bildbyrån

Klart för World Cup i hockey

Uppdaterad
Publicerad

NHL och spelarfacket förväntas på fredag meddela att allt är klart för ett omstöpt World Cup, med åtta lag där två av lagen ska vara allstar-teams.

Enligt den kanadensiska tv-kanalen TSN är turneringen planerad att spelas i september 2016.

Förutom Kanada, Ryssland, USA, Sverige, Tjeckien och Finland kommer det finnas ett europeiskt allstar-lag, med spelare från övriga europeiska länder. Det kommer också delta ett lag med spelare från nordamerika där ingen är äldre än 23 år.

NHL:s spelarfack har tidigare uttryckt tvekan i att frångå ”landslags-konceptet”.

– En del spelare tycker att det ska vara begränsat till landslag. ””Vad ska man annars spela för?” Det har varit ett problem, säger spelaragenten Allan Walsh till TSN.

Röster har även höjts för att man i stället för de två allstar-lagen skulle ha bjudit in Slovakien och Slovenien. Det som talar emot det förslaget är att NHL och spelarfacket som arrangerar turneringen vill se en eventuell vinst gå tillbaka till de spelare som spelar i NHL och inte in Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.