Foto: TT Nyhetsbyrån

KLART: Hans Eklund tar över Kalmar FF

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Falkenbergs succétränare Hasse Eklund lämnar klubben efter endast en säsong och tar över Kalmar FF. – Där får jag jobba med större resurser som tränare, säger Eklund till SVT.

Eklund ledde Falkenberg till seger i superettan men kommer inte att träna överraskningslaget i allsvenskan nästa säsong. 44-åringen flyttar istället österut och tar över Kalmar FF där han efterträder Nanne Bergstrand.

– Först och främst så har Kalmar mer resurser och där får jag jobba med större resurser som tränare. Sen har jag släkt på den sidan och är uppvuxen på den sidan så det är skönt att komma tillbaka för den anledningen, säger Eklund till SVT Hallandsnytt.

Allsvenskan 2013

– Vi har haft en fantastisk resa och jag trivs jättebra med spelarna. Det har inte varit ett lätt beslut. men i takt med tiden har gått har det växt fram. Någon gång får man välja om man ska stå på vänster eller höger ben.

”Oerhört nöjda”

– Hasse och hela Falkenbergs FF har gjort en enastående prestation i år, och Kalmar FF gratulerar till den allsvenska platsen. Vi har haft en bra dialog med Falkenberg gällande vårt intresse för Hasse inför säsongen 2014, och vi är oerhört nöjda med att Hasse tillsammans med vårt övriga ledarteam kommer att leda vårt lag framöver, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam i ett uttalande på klubbens hemsida.

Hos nyuppflyttade Falkenberg är det desto dystrar tongångar:

– Det är såklart tråkigt. Hasse Eklund har gjort ett fantastiskt jobb för Falkenbergs FF och vi har trivts oerhört bra med honom i klubben, säger Lars-Eric Nilsson, ordförande i Falkenbergs FF.

Hans Eklund tar officiellt över KFF när försäsongsträningen inleds i början av januari 2014.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet