Foto: Bildbyrån

Klart: Johan Olsson kör Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Bara några timmar efter att han tagit emot VM-bronset för tredjeplatsen i femmilsloppet öppnade Johan Olsson för att köra Vasaloppet. Nu har VM-hjälten bestämt sig: på söndag gör han sin första start i det klassiska loppet.

– Nu lutar det åt Vasaloppet. Det skulle vara fint i mitt CV att ha åkt det loppet, sa Olsson i söndags.

Men nu är det helt klart att 34-åringen står på startlinjen i Sälen på söndag. Han avstår alltså världscuptävlingen i Lahtis, det skriver Skidförbundet på sin hemsida.

Vasaloppet i Dalarna

– Vi har diskuterat Lahtis som ett lättare alternativ för Johan, men vid lunchtid idag meddelade han att han vill genomföra sitt livs första Vasalopp. Det är bara att gratulera Vasaloppsarrangörerna till en VM-hjälte på startlinjen i Berga by, Sälen, på söndag morgon, säger förbundskapten Rikard Grip till förbundets hemsida.

Att köra Vasaloppet har varit Olssons plan under hela säsongen.

– Anledningen till att Johan tvekat de senaste dagarna var att söndagens femmil tog hårt på krafterna. Därför ville han avvakta några dagar innan han bestämde sig för Vasaloppet, säger Grip till TT.

– Jag är övertygad om att Johan kommer att kunna sätta en prägel på loppet. Han har en kapacitet som kan räcka långt.

Även Daniel Richardsson och Anders Södergren kör Vasaloppet.

Jesper Modin, Piteå Elit, ersätter Johan Olsson i Lahtis 15-kilometerslopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet