Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Van Gaal till United

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United bekräftade idag att holländaren Louis van Gaal tar över som tränare i klubben. – Att leda största klubben i världen gör mig mycket stolt, säger han till klubbens Twitter-konto.

Han har skrivit på ett treårskontrakt och kommer att ansluta till United efter sommarens VM, där han leder Holland som förbundskapten.

– I Louis van Gaal får vi en enastående tränare. Han har uppnått mycket i sin karriär och Old Trafford är en lämplig scen när Manchester United ska skriva ny historia, säger klubbens ordförande Ed Woodward till hemsidan.

Premier League 2013-2014

Van Gaal har som tränare varit i Ajax, Barcelona, AZ Alkmaar, Bayern München samt i holländska landslaget. Han ledde bland annat Ajax till Champions League-titeln 1994/1995.

Dessutom står det klart att klubblegenden Ryan Giggs kommer att bli assisterande tränare.

United hade den gångna säsongen en mycket tung period. Under David Moyes ledning missade klubben spel i Europa och slutade på en sjundeplats. Moyes fick i slutet av säsongen också sparken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet