Klüft hyllas efter dokumentär

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT:s dokumentär om Carolina Klüft tidigare i kväll hyllas hon för sitt utlämnande sätt.

Hon berättade bland annat om hur det var att bli mobbad i grundskolan och när det brast för henne när en kvälls- tidningsreporter knackade på dörren när hon borsta tänderna klockan 22.30 samma kväll hon dragit baksidan på låret.

Hon hyllades på sociala medier efteråt. ”Fin dokumentär om Carolina Klüft på SVT. Grät en skvätt. Såklart”, skriver Jenny Kallur på Twitter.

”En fantastisk idrottskarriär + synnerligen begåvad + sympatisk = Carolina Klüft”, skriver SVT:s Marie Lehmann.

”Det var tårar här också. Häftigt och märkligt, hur idrotten gör oss till de vi är. Tack Carolina Klüft och alla ni andra!”, skriver friidrottstränaren Yannick Tregaro.

På sin Twitter kunde också Klüft själv hälsa till dem som hört av sig: ”TACK!”

På SVT Sports Facebooksida låter inte hyllningarna vänta på sig.

”Sveriges genom tidernas bästa friidrottare, så ödmjuk, glad och positiv i alla lägen  Vilken förebild för de unga! Önskar lika stora framgångar i livet efter all tävlan!! Som de skrek på Finnkampen, ' Vi älskar Carro' !!!”, skriver Lena Persson.

”Oavsett vad andra har för åsikter med varför hon gjorde si och så, jag vill ändå tacka henne för en inspirerande karriär! Där hon berörde många, gav många känslan över att allt går när man vill! Jag tycker Carolina Klüft är en inspirerande förebild, och jag önskar henne all lycka i framtiden! 

Och jag, tycker att hennes val har varit helt rätt, för vad betyder idrott om det inte är kul?”, skriver Suzanna Forsberg.

”Tack, för tusen underbara friidrottsminnen. Bra dokumentär dessutom. Nu väntar jag bara på comebacken i 4- mans bob tillsammans med systrarna Kallur och Tina Törner som pilot”, skriver Anders JOhansson.

Programmet går även i Play och visas i repris – se 600-sidorna på texttv.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.