Foto: SVT

Frölundatrio sänkte USA

Uppdaterad
Publicerad

Läget ser ljust ut i den svenska JVM-truppen. Åtminstone att döma av fredagskvällens skalp mot regerande mästaren USA där tre Frölundatalanger klev fram som segerregissörer. – När det väl gällde så satte jag den, kommenterar Sebastian Collberg sitt matchavgörande mål.

Juniorkronorna gav ett ordentligt styrkebesked när laget besegrade regerande juniorvärldsmästaren USA i Ängelholm. Sverige vann med 4-2 efter en finfin insats av ”Frölundakedjan”. Sebastian Collberg, Alexander Wennberg och Andreas Johnson (gånger två) stod för samtliga svenska mål i en match där även målvakten Oscar Dansk storspelade.

– Jag har känt mig bra i klubblaget. I dag fick jag bra hjälp av backarna och då är det lätt att spela, säger Dansk till SVT Sport.

JVM i ishockey

Collberg briljerade

Gästernas Ryan Hartman fixade nerv i matchen då han reducerade till 2-1 i inledningen av den tredje perioden. Collbergs läckra solonummer – ett rappt handledsskott i nättaket efter att ha skrinnat igenom hela det amerikanska laget satte dock spiken i kistan.

– När det väl gällde så satte jag den, kommenterar Collberg sitt mål.

Ny match på söndag

Andreas Johnson fyllde på med sitt andra mål i matchen innan Dan O'Regan tröstmålade för USA.

Härnäst väntar träningsmatch mot Kanada på söndag innan JVM drar igång på annandag jul.

Så var matchen – läs liverapporten och se höjdpunkter här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet