Christoph Kramer, groggy efter kollisionen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kramer: ”Jag minns inget”

Uppdaterad
Publicerad

Sami Khediras ersättare i VM-finalen, Christoph Kramer, fick en smäll i huvudet efter en kollision med en argentinsk försvarare och tvingades byta. Nu säger Kramer att han inte kommer i håg något av den tid han spelade.

VM-finalen blev Christoph Kramers första tävlingsmatch från start med det tyska landslaget. För många är den första starten minnesvärd, speciellt om det är en VM-final, men Kramer minns ingenting.

– Jag minns ingenting alls av den första halvleken, säger Kramer till Der Spiegel enligt Expressen.

Kramer kolliderade med en argentinsk försvarare en bit in i halvleken och blev liggande med smärtor i huvudet. Efter en snabb läkarundersökning spelade Kramer vidare cirka en kvart innan han tvingades utgå efter halvtimmen spelad.

–  Det är mycket jag inte minns, men det spelar inte någon roll nu. Jag minns ingenting från den första halvleken. Jag trodde att jag gick ut direkt efter smällen. Jag har ingen aning om hur jag kom till omklädningsrummet, säger Kramer till Der Spiegel.

Anledningen att Kramer fick göra sin första tävlingsmatch från start i VM-finalen var att Sami Khedira skadade sig i vaden under uppvärmningen och tvingades utgå med kort varsel.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.