Christiano Ronaldo frälste Portugal och tog sitt land till VM i Brasilien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Krönikörerna hyllar Ronaldo

Uppdaterad
Publicerad

De svenska morgon– och kvällstidningarnas krönikörer är eniga. Cristiano Ronaldo är kung över världsfotbollen och därför är Portugal i VM nästa sommar.

”Ibland är det väl bara att spotta ut krutröken ur munnen, att svälja uppstötningarna och räcka fram näven. Grattis, Portugal. Ni har ett skickligt landslag, anfört av världens just nu odiskutabelt bästa fotbollsspelare” 

Erik Niva, Aftonbladet

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

”Bakom mig skriker de portugisiska reportrarna och de portugisiska fansen om samba, Rio och Brasilien. Det känns som det lika gärna kunde varit vi”

Daniel Kristoffersson, Expressen

”Zlatan Ibrahimovic gör två mål och Sverige är på väg mot en klassisk vändning. Då får Cristiano Ronaldo sista ordet. Portugal spelar VM. Jag hade unnat Sverige att vara med på festen i Brasilien”

Anders Lindblad, Svenska Dagbladet

”Cristiano Ronaldo-Zlatan Ibrahimovic 4–2. Ronaldo filmade och han föll men framför allt stod han pall för allt tryck och alla förväntningar. Det är lika starkt som imponerande”

Johan Esk, Dagens Nyheter

”Christo Redentor heter den. Jesusstatyn som blickar ut över Rio de Janeiro. Tisdagskvällens motsvarighet blev en majestät med ett snarlikt namn. Tisdagskvällens frälsare blev Cristiano Ronaldo”

Andreas Lindén, Sundsvalls Tidning

”Vi är många som vill döpa om nationalarenan till Zlatan Arena. Cristiano Ronaldo har världen som arena. Därför åker han med sitt Portugal till Brasilien i sommar”

Malin Jonsson, Göteborgs Posten

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet