Krönikörerna nöjda efter svenska segern

Uppdaterad
Publicerad

Krönikörerna gläds åt 2-0-segern mot Frankrike i går.

”Segern mot Frankrike gav inget avancemang men nio miljoner kronor. Och framför allt gav det laget moral, självkänsla och den sköna vetskapen att laget kan hålla en ledning – till och med hålla tätt. Allt är en viktig eftersmak att ha med när resan mot sambasommaren 2014 kan börja.”

Johan Esk, Dagens Nyheter

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

”EM var över, allt var förlorat, och här skulle vi se ett slaget svenskt landslag mäta sig mot ett Frankrike som slogs för livet. Alla som kan läsa en tabell såg ju att det här inte betydde ett dyft. Alla som kan läsa med hjärtat såg att det betydde hur mycket som helst.”

Simon Bank, Aftonbladet

”2-0-segern över Frankrike i går var fullständigt meningslös, ointressant och... alldeles, alldeles underbar. Det var en seger för framtiden. Det var en seger för svensk landslagsfotboll. Det var en seger för alla de tappra som tältat i monsunregn och en sorts åskväder som bara finns i riktiga skräckisar i Hollywood.” Mats Olsson, Expressen

”Förväntningarna är lågt satta på Sverige. Men i går fick vi nytt hopp om vårt mest älskade landslag. Tack vare segern, tack vare drömmålet, tack vare Zlatan.”

Ola Billger, Svenska Dagbladet

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

Mer i ämnet