Krul hade taktiken klar för sig

Uppdaterad
Publicerad

Inhoppande målvakten Tim Krul visste exakt hur han skulle göra för att få Costa Ricas straffskyttar ur balans. Krul använde sig av Costa Ricas straffavgörande mot Grekland i åttondelsfinalen.

– Jag sa till straffskyttarna att jag sett deras straffar mot Grekland och att jag visste exakt vart de skulle skjuta. Jag ville göra dem nervösa, sa Krul till FIFA:s hemsida.

Tim Krul fick mycket kritik för sina psykningar men han ser sig själv som en vinnare.

Fotbolls-VM: Costa Rica

– Det är overkligt. Tidigare har jag bara sett på tv när spelarna springer mot målvakten för att fira att han räddat en straff och laget vunnit. I natt var det där jag som var den målvakten, i en kvartsfinal i VM. Det är något som inte kommer sjunka in än på ett tag.

Krul kommer inte få starta i semifinalen mot Argentina, det vet han redan nu, men han är beredd om även den matchen skulle gå till straffar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Costa Rica

Mer i ämnet