Kvitova finalskrällde mot Sjarapova

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sjarapova hade inte förlorat ett enda set i turneringen och var storfavorit inför finalen i Wimbledon, men Petra Kvitova skrällde och vann med 6-3,6-4.

-Det är svårt att hitta ord, säger tjeckiskan, som föll ner på knä när hon slagit in matchbollen.

Kvitova hade aldrig nått en final i en Grand Slam-turnering. När hon skulle serva hem matchen vid 5-4 visade hon inga nerver. Hon vann gamet blankt efter att ha avslutat med ett serveess.

-Men det är klart att jag var nervös. Jag tänkte på att jag kunde serva hem Wimbledon, säger 21-åringen, som blev första tjeckiska att vinna turneringen sedan Jana Novotna 1998.

Sjarapova underpresterade

Sjarapova bröt Kvitovas serve fram till 1-0 i första set men kom aldrig upp i normal standard. Framför allt var det serven som fungerade dåligt. Ryskan förlorade två servegames i första set och tre i andra.

Efter matchen var Sjarapova, som spelade sin första Wimbledonfinal på sju år, sportslig och gratulerade Kvitova till segern.

-Stort grattis till en stor seger, men jag kommer tillbaka.

Erik Aldaeus

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.