Anna Hasselborg, i mitten, släpper stenen med Agnes Knochenhauer, till vänster, och Sofia Mabergs vid VM i våras. Samma personer deltar nu i EM i Schweiz. Foto: TT.

Lag Hasselborg jagar förstaplatsen efter ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Efter sex raka segrar var slutspelsplatsen redan säkrad. Sverige fortsatte trots det på sin segersvit. Segern mot Ryssland innebar Lag Hasselborgs sjunde raka i EM-gruppspelet i St Gallen i Schweiz.

Den här gången satt dock segern långt inne.

Först på matchens sista sten kunde Sverige säkra vinst med 6–5 mot de regerande europamästarna.

En viktig seger trots att slutspelsplatsen redan var säkrad.

”Komma etta i tabellen är fokus”

”Vi inser nu när vi kollar tabellen att det blir mycket viktigt att komma högst i tabellen inför slutspelet. Det är väldigt jämnt bakom oss bland lagen som jagar slutspelsplats så att komma etta i tabellen är fokus för oss just nu”, säger Sofia Mabergs till Svenska curlingförbundet efter segern.

Redan ikväll mot Tjeckien kan det bli en åttonde raka seger för damerna.

Herrlaget med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Henrik Leek har chansen att ta Sveriges fjärde raka EM-guld på herrsidan men även där finns tuffa utmanare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.