Foto: TT Nyhetsbyrån

Curlinglaget tog sista chansen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade inga problem med att avfärda Norge och vann med 11-1 i den näst sista grundspelsomgången. Därmed finns det mot alla odds hopp om att kunna gå vidare till ett tiebreak på fredag och därifrån kunna nå en semifinal.

– Det är osannolikt att vi lever fortfarande. Vi kan ju lira curling, vi vet ju det. Men det här var första gången som vi fick värdig is, säger skipper Jalle Jungnell efter segern.

Det var ett fokuserat och avslappnat lag Jalle Jungnell som inte gav Norge någon poäng förrän i sjätte omgången.

Paralympics 2014 alpint

Direkt efter matchen satte sig laget på läktaren för att följa USA mot Storbritannien, där USA inte fick vinna.

Efter en utdragen skiljeomgång kunde Storbritannien slå USA med 8-7 och än lever Sveriges lilla hopp om att nå semifinalen, via ett tiebreak.

Måste få hjälp av Storbritannien och Ryssland

Så här ser vägen ut för att Sverige ska kunna leva vidare i turneringen; Först måste Sverige slå Sydkorea och på så sätt nå fyra segrar. Dessutom måste Storbritannien slå Kina och Slovakien förlora mot Ryssland.

Storbritannien har i nuläget en tiebreakplats klar och går vid vinst mot Kina så är man helt klart för semifinal. Kina har också en tiebreakplats klar och kan också nå en semifinal – om man slår Storbritannien samtidigt som Slovakien förlorar mot Ryssland. Hemmanationen Ryssland är redan klart för semifinal.

Totalt sett är det en härva av resultat som man måste hålla reda på. Sett match för match är det dock inte helt osannolikt att resultaten kan fortsätta att studsa Sveriges väg.

– Alla resultat har studsat Sveriges väg. Dessutom spelade man otroligt bra mot Norge. Det här är hur spännande som helst, säger SVT:s expert Thomas Wilhelm.                          

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics 2014 alpint

Mer i ämnet