Latvala förstörde Ogiers segerfest

Uppdaterad
Publicerad

På franska hemmavägar skulle Sebastien Ogier säkra VM-titeln i rally. Men segern i Strasbourg gick till finländaren Jari-Matti Latvala, som knappade in rejält på Ogier i sammandraget och håller VM-spänningen vid liv med två rallyn kvar.

Första första gången sedan 2004 blev det inte hemmaseger i det franska VM-rallyt. Favoriten Ogier fick tidigt problem med växellådan i sin Volkswagen och sedan ett tidstillägg på fyra minuter för att ha anmält sig till tredje sträckan för tidigt. Det blev alldeles för mycket att rätta till på söndagen och 8,5 minuter bakom Latvala fick Ogier nöja sig med 13:e plats och blott tre VM-poäng. Latvala är 27 poäng bakom Ogier. En segar är värd 25 poäng.

Finländaren, som också kör Volkswagen, tog sin tolfte VM-seger och den första på asfalt. Han var nästan 45 sekunder före norrmannen Andreas Mikkelsen och drygt en minut före britten Kris Meeke.

De två återstående VM-rallyna körs i Spanien och Wales.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet