LDB Malmö kan bli FC Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Malmö har ekonomiska problem och planerar ett samgående med  FC Rosengård, som har ett herrlag i div 2 och ett allsvenskt juniorlag.  Dessutom presenterades idag en riktig stjärnvärvning: Manon Melis.

Samgåendet presenterades ikväll. Planen är att nya klubben ska heta FC Rosengård. Båda klubbarna håller extra årsmöte inom kort för ett formellt beslut.

-Vi ska göra allt steg för steg. Lagen ska fortsätta träna där de tränar än så länge, säger LDB:s  ordförande Håkan Wifvessonn.

Damallsvenskan 2012

Som det ser ut nu kommer hemmamatcherna även i fortsättningen spelas på Malmö IP.

Men trots planerna på ett samgående fortsätter LDB att satsa. Idag presenterades stjärnan Manon Melis. Hon lämnar därmed Linköping efter endast en säsong.        

-Linköping blev inte vad jag förväntade mig. Alla vill spela om guld och Champions League. När jag hörde att Malmö hade intresse igen var det inte svårt, säger hon.

LDB är i kvartsfinal i Champions League och slutade tvåa i allsvenskan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2012

Mer i ämnet