Till vänster Rysslands president Vladimir Putin under en hockeymatch tidigare i år. Till höger den finske hockeylegendaren Teemu Selänne som påstås komma medverka i vänskapsmatchen. Foto: Michael Dwyer/Martti Kainulainen/TT

Legendariska hockeyhjältar visar upp sig – för Vladimir Putin

Uppdaterad
Publicerad

Finska och ryska hockeystjärnor sluter upp för en vänskapsmatch i samband med att ländernas presidenter träffas den 22 augusti. Enligt ryska medier kommer bland annat Patrik Laine och Teemu Selänne möta ryska stjärnor som Pavel Datsjuk och Ilja Kovaltshuk.

Finlands president Sauli Niinistö ska träffa Vladimir Putin i Ryssland den 22 augusti. Men nu kommer oväntade uppgifter om vilka finländare som ska följa med på resan. Enligt Ilta-Sanomat, som hänvisar till ryska medier, ska några av Finlands mest legendariska hockeyspelare följa med till Ryssland.

Jari Kurri bekräftar

Enligt tidningen planeras en vänskapsmatch som går under namnet ”Vännerna Ryssland och Finland”. Där ska bland annat forna hockeyhjältar som Teemu Selänne och Jari Kurri spela tillsammans med Finlands nuvarande storstjärna Patrik Laine. De ska möta ett ryskt lag bestående av bland annat Pavel Datsjuk, Ilja Kovaltshuk och Jevgeni Malkin. Matchen ska spelas i Sotji.

Jari Kurri bekräftar för Ilta-Sanomat att planerna finns.

– Det har pratats om det. Någon match ska arrangeras där. Men åtminstone vad jag har hört så är det inte bekräftat ännu, säger han till tidningen.

Oklart om presidenterna ska spela

Enligt vad Kurri säger till tidningen finns Teemu Selänne med i planerna för matchen. Han vet däremot inte om samma sak gäller Patrik Laine.

Matchen beskrivs som en del av programmet under politikernas toppmöte. Första gången presidenterna träffades, i juni 2012, spelade de själva hockey tillsammans. Putin har även i flera andra sammanhang visat upp sig som just hockeyspelare. Om presidenterna kommer vara med på isen är dock oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.