Stefan ”Lill-Lövis” Johansson. Foto: TT Nyhetsbyrå

Lill-Lövis: ”Det är otrolig kul”

Uppdaterad
Publicerad

Senast en svensk förare fanns med i motorsportens finrum var för 23 år sedan. Nu gläds Stefan ”Lill-Lövis” Johansson över att det är dags igen.

– Det är otroligt kul. Och F1 är ju så otroligt mycket större i dag än vad det var på min tid, säger Lill-Lövis till SVT Sport.

– Redan på min tid var väl Bernie Ecclestone det största problemet, en av mina kompisar fick åka med i hans privatplan och Ecclestone sa ”att din polare är snabb, men det är synd att han är från Sverige, då har han ingen framtid inom F1”. Han menade på att det var en för liten marknad, men det gick ändå´, säger Johansson till Aftonbladet.

Formel 1

57-åringen debuterade i Formel 1 1980 och körde 103 lopp för bland andra McLaren och Ferrari innan han slutade 1991.

Rådet till arvtagaren Marcus Ericsson lyder nu:

– Ta tjuren vid bägge hornen och visa att du är speciell. Gör skillnad och sopa banan med din teamkompis, visa bra resultat i loppet. Det kommer öppna dörrarna framöver.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet