Foto: Bildbyrån.

Linköping sparkar sin tränare – efter tre matcher

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Linköping, väljer att sparka sin tränare Marcus Walfridson. Detta efter endast tre matcher i Damallsvenskan.

– Trots en bra spelartrupp har inledningen av säsongen inte motsvarat styrelsens förväntningar, skriver klubbens ordförande.

Linköping har endast tagit fyra poäng på tre matcher, vilket inte lever upp till lagets förväntningar, menar ordförande Christer Mård.

– Ledningen för LFC och tränaren, Marcus Walfridson, har efter samtal kommit överens om att han lämnar klubben med omedelbar verkan. Trots en bra spelartrupp har inledningen av säsongen inte motsvarat styrelsens förväntningar. Just nu är tendensen att laget saknar den energi och det självförtroende som krävs för att vara ett topplag”, skriver Linköping på klubbens hemsida.

”Stor kulturkrock”

–Att träna ett elitdamlag har varit en stor kulturkrock för mig och ansvaret som både tränare och sportchef har blivit tungt, säger Marcus Walfridson, därför väljer jag att lämna LFC.

Henrik Jensen tar över som tillfällig huvudtränare i klubben.

Asllani står bakom beslutet

Linköpings stjärnanfallare Kosovare Asllani står bakom klubbens beslut att sparka tränare Mård.

– Vi står bakom klubbledningens beslut och litar fullt ut på dem, säger Kossovare Asllani till SVT Öst.

– Vi vet att vi kan så mycket bättre än så och hoppas på en boost nu. Han var ny i rollen och jag tror det blev för mycket för honom, säger Asllani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.