Foto: Scanpix

Niggli: ”Tove kommer att ta över tronen nu”

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson orkade inte hålla undan för en jagande Simone Niggli utan fick se världscuptiteln rinna mellan fingrarna när den suveräna schweiziskan vann den avslutande sprintsträckan.

Alexandersson inledde piggt, men krafterna sinade och hon slutade fyra, 36 sekunder efter Niggli. Den 21-åriga svenskan slutade tvåa totalt.

I och med dagens seger så fick 36-åriga Niggli avsluta karriären med en världscuptitel på hemmaplan.

– Det gick jättebra, men jag hade faktiskt ganska stumma ben på startpodiet. Publiken var ett stort stöd. Jag var jättenöjd med mitt lopp och gjorde allt jag kunde. Det blev en perfekt avslutning, säger Niggli som tror att Alexandersson kommer att dominera efter att hon lagt av.

– Jag tror att hon kommer att ta över tronen nu. Hon har en stor framtid.

”Många bra löpare”

Tove själv tonar ned förväntningarna något.

– Det finns väldigt många bra löpare. Nu när hon (Niggli) försvinner kommer definitivt fler att få chansen att vinna tävlingar. Jag hoppas att jag ska kunna utvecklas och bli ännu bättre.

Hon var samtidigt inte allt för nedslagen över sin andraplats i totalen.

– Jag räckte inte till i dag helt enkelt. De andra var bättre. Niggli är värd sin världscupseger och en andraplats är också väldigt bra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.