Bleckur spurtvann Tjejvasan

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Bleckur vann Tjejvasan över 30 km efter en spurtuppgörelse med Britta Johansson Norgren.

– Jag ville vara tvåa in på upploppet eftersom jag förlorat ett par gånger när jag varit först in så jag åkte taktiskt när jag inte kom loss vid Mora-parken, säger Bleckur till SVT Sport.

De gick loss nästan direkt och växeldrog in till Mora, där de bland annat systerligt delade på spurtpriserna. Ett par kilometer före mål ryckte Bleckur och fick 15 meter men Norgren tätade och var sedan först in på upploppet innan Bleckur vann på tiden 1.22.30 – en sekund före Norgren.

200 meter före mål växlade Bleckur ut och tog hem prestigesegern.

– Det är jätteroligt och det är det jag sett fram emot de senaste veckorna. Vi fick en lucka och vi sa till varandra att nu kör vi. Det var bra teamkörning, säger Mora-åkaren Bleckur som fick vinna inför hemmapublik. 

-Jag visste ju att det skulle komma en spurt från henne på slutet men jag kunde inte svara, säger Norgren, som kommer att köra även 90 km nästa söndag. Bleckur ska fundera över det loppet under veckan.

– De är ju nästan två minuter före de andra så de är i en klass för sig, säger SVT:s expert Anna Olsson om tätduon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer