Ljungberg klar för Celtic

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ljungberg skrev kontrakt med Celtic i kväll och kan vara med redan på söndag. Då spelas ”Old firm”, det klassiska derbyt mot Rangers.

-Han har gjort väldigt bra ifrån sig under de två dagarna vi har sett honom. Vi har sett mer än tillräckligt för att veta att han kommer att bli en bra förstärkning, säger tränaren Neil Lennon till Uefas hemsida.

33-årige Ljungberg genomgick en läkarundersökning i dag och skrev på ett kontrakt för resten av säsongen.

Saknar flera viktiga spelare

-Förhoppningen är att ”Freddie” ska stanna här längre. Vi är verkligen glada att ha honom här, säger talesmannen Ian Jamieson till Expressen.

På Celtics hemsida står det att Ljungberg kan göra debut på söndag. Klubben saknar flera viktiga mittfältskuggar – lagkaptenen Scott Brown, Ki Sung-Yueng och Kapo – vilket ökar svenskens chanser till speltid.

Ljungberg har tränat med Celtic de senaste dagarna i Henrik Larssons gamla nummer 7, vilket troligen också blir hans tröjnummer.

Får 900 000 i månaden

Celtic har ännu inte avslöjat några detaljer i kontraktet. Enligt skotska Evening Times lockade Celtic med en lön värd 900 000 kronor i månaden.

I morgon presenteras Ljungberg officiellt på en presskonferens. I Celtic blir han klubbkamrat med Daniel Majstorovic. Johan Mjällby är assisterande tränare i klubben.

Ljungberg hade sin storhetstid under nio år i Arsenal, och givetvis i det svenska landslaget. 2007 värvades han av West Ham. Sedan blev det två säsonger i USA för Seattle och Chicago.

Tobias Jönsson

Ingemar Jansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.