• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Isabellah Andersson hade det tungt under London marathon. Foto: Arkivbild. Scanpix

London en mara för Isabellah

Uppdaterad
Publicerad

Tårarna rann nerför kinderna på OS-hoppet Isabellah Andersson när hon försökte förklara varför hennes debut i London marathon på söndagen blev en stor besvikelse.

Andersson slutade på 14:e plats, långt från den topptid hon hoppats på.

Redan efter några kilometer hade Andersson tappat kontakten med tätgruppen och resten av loppet blev en plågsam upplevelse för det svenska maratonhoppet. Kraften saknades i löpningen.

-Jag kände mig i jättebra form och siktade på en riktigt bra tid, säger Andersson, som sprang i mål på 2.29.57, drygt sex minuter över sitt personbästa.

OS i London 2012

-Mot slutet fick jag väldigt ont i magen och tänkte kliva av, men bestämde mig för att slutföra loppet, berättar hon.

I början av augusti springer Isabellah Andersson det olympiska maratonloppet i London, på en helt annan bana än söndagens. Innan dess gäller det att skaka av sig det plågsamma minnet från London marathon.

Hon åker nu hem till Sverige för att, beroende på hur hon mår, springa terräng-SM och Göteborgsvarvet. Sedan återvänder hon till träningsbasen i Eldoret, Kenya, för att förbereda sig för OS.

London marathon blev en stor uppvisning av de kenyanska löparna. Mary Keitany upprepade fjolårssegern med topptiden 2.18.37 och Wilson Kipsang var överlägsen segrare bland herrarna med fina 2.04.44.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i London 2012

Mer i ämnet