Sofia Lundgren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lundgren: ”Tråkigt att jag inte fått hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollslandslagets målvakt Sofia Lundgren får inte förnyat kontrakt med Linköping. Klubben har heller inte hjälpt henne att komma tillbaka från den ryggskada som hon haft hela säsongen. –  Det som har varit tråkigt är att jag inte fått hjälp att leta upp de här experterna som jag nu hittat, säger hon.   

Under fem säsonger har Lundgren spelat i klubben. Hennes senaste säsong har störts av ett diskbråck som trycker på en nerv. Trots det har hon spelat elva matcher i damallsvenskan denna säsong. Hon tog även en plats i den svenska EM-truppen.

Men nu väljer Linköping att inte förnya kontraktet med landslagsmålvakten efter fem år i klubben.                   

Damallsvenskan 2013

– Jag förstår tränaren att han inte kan chansa att jag blir hel till säsongsstart. Men jag har varit där i fem år och gjort det bra, säger Lundgren.

Skadan har hämmat Lundgren sedan försäsongen. Tack vare egen vetgirighet har Sofia Lundgren nu lyckats hitta rätt behandling.

– Det som har varit tråkigt är att jag inte fått hjälp att leta upp de här experterna som jag nu hittat, säger hon och fortsätter:

– Men jag förstår att de inte vågar chansa. 

2003 var Sofia Lundgren med och tog VM-silver och 2011 VM-brons.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2013

Mer i ämnet